Homepage

Ook van Maxime is een ‘hoek af’

20160413071843

Eric Kenis is een expert op het vlak van startups en het ondersteunen van high potentials. En nu heeft hij een boek geschreven waarin 21 ondernemers ‘met een hoek af’ hun verhaal van vallen en opstaan vertellen.

Maxime Carpentier vertelt uitgebreid hoe hij terecht gekomen is bij Zerocopy, over het reilen en zeilen van het bedrijf, en wat noodzakelijk is om te slagen als ambitieuze startup.

Put your money where your mouth is. Als iedereen toch zo de mond vol heeft van startups, koop dan bij hen  – Eric Kenis

Maxime is een geboren ondernemer, nog voor hij Zerocopy ontdekte, had hij al enkele succesvolle projecten opgestart. Maar toen hij toevallig het verhaal van Zerocopy hoorde, was hij verkocht. Het concept leek perfect te kloppen op papier, maar in de realiteit liep het toch niet allemaal op rolletjes. Het werd dus wel degelijk een uitdaging om van Zerocopy een succesverhaal te maken.

Ik vind attitude het belangrijkste. Al de rest is techniek en kun je leren – Maxime Carpentier

De drie oprichters van Zerocopy hebben ondertussen allemaal het bedrijf verlaten, wat enkele moeilijke periodes heeft veroorzaakt. Toen Kjell Clarysse, de oprichter die het langst bij het bedrijf bleef, ook aankondigde te vertrekken moest er serieus gepraat worden, want het vertrek van Kjell mocht het bedrijf niet in gevaar brengen. Dit was een hele emotionele periode voor alle partijen. Kjell en Maxime waren niet alleen businesspartners maar ook vrienden, en dat wilden ze zeker behouden. Op het einde van de rit is iedereen beter geworden van alle onderhandelingen. Kjell kon in een Ugandese onderneming terecht waarin hij veel interesse had. Duval Union kwam aan boord, en Maxime kreeg 75% van het bedrijf.

Maxime en Kjell speelden het allebei hard, discussieerden er op los en hun ego’s botsten af en toe. Maar altijd hebben ze open kaart gespeeld ten opzichte van elkaar. En die eerlijkheid en openheid heeft er voor gezorgd dat het bedrijf kon verder bestaan én dat hun vriendschap en respect voor elkaar er nog steeds is.

Hoe moet het nu verder?

Momenteel draait Zerocopy op volle toeren. In reeds 12 verschillende steden kunnen studenten gratis printen en ze maken hier volop gebruik van. In de toekomst wil Maxime nog meer uitbreiden en uiteindelijk Europa veroveren!

Leave a Reply